Digital Fasteaksjon 21-23. mars


For seksbarnsmoren Susan Miyambo (35) var rent vann kun en fjern drøm. Alt vannet hun trengte til mat, drikke og klesvask måtte hun hente i en skitten elv. Vi er i landsbyen Kasalaulo i Zambia, i et område hvor flere tusen flyktninger fra Kongo har søkt tilflukt. Her bor Susan sammen med de seks barna sine i et lite hus med strå på taket.
Med høner som flakser rundt bena hennes, et barn på armen og et som holder i skjørtekanten, forteller hun om timelange gåturer for å hente vann før de fikk rent vann til landsbyen. Vann som Kirkens Nødhjelp skaffet til landsbyen!
Men selv om Susan ikke lenger er bekymret for å bli syk av skittent vann, har hun en annen stor bekymring. En bekymring hun deler med resten av verden: Covid-19. Spesielt er hun bekymret for lange køer ved vannpumpa. For i landsbyen er det mange som setter pris på rent og trygt vann, og etterspørselen er derfor stor. Det store ønsket er derfor enda flere brønner, og bedre tilgang på vann.
Årets Fasteaksjon har tittelen «Forandre. For andre.» Ingen barn skal måtte drikke skittent vann. Likevel må 785 millioner mennesker gjøre det det hver dag. La oss bidra til en mer rettferdig verden sammen!

Konfirmantene får i år ikke gått rundt med innsamlingsbøsser slik de pleier. Men du kan støtte Fasteaksjonen på ulike måter:
Vipps til 2426
SMS med kodeord vann til 2426 (kr 250.-)
Gavekonto 1594 22 87493

Gaver gitt på disse kontoene skal bli registrert på Nes menighet. Men hvis du heller vil sette inn pengene lokalt, så kan du gjøre dette på følgende måte:

Vipps til 130129
Gavekonto 2351 74 77702

Merk innbetaling på de to lokale kontoene med «Fasteaksjonen».

 

Tilbake