Nes menighet > Artikler > Nyheter

Fasteaksjonen tirsdag 31. mars

Som vanlig vil våre konfirmanter også i år bidra med en innsats i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Årets aksjon er tirsdag 31. mars, dvs uka før påske, og innsamlingen vil skje fra kl 1700 og utover.

Årets aksjon har tittelen «Gi et liv med vann», og de innsamlede midler går til det livsviktige arbeidet med å skaffe trygt vann til utsatte lokalsamfunn.

På bildet ser vi 10 år gamle Kila Hirpo som bor i en frodig del av landsbyen Beseko i Etiopia. Midt på en grønn slette ligger huset hennes omringet av en maisåker, avokadotrær, falske banantrær og eukalyptustrær.

Huset er bygget av leire, høy og trepinner, og rommer en stue og et soverom.  Det deler hun med besteforeldre, mor, to brødre og en søster. «Jeg elsker dyrene våre. Kuene som gir oss melk, oksene som hjelper oss i åkeren og eselet som hjelper oss å bære» sier Kila.

Hver dag henter hun vann både i elva og ved vannstasjonen. Vannstasjonen er en av 14 som landsbyen fikk av Kirkens Nødhjelp i fjor. Da ble det boret en 120 meter dyp brønn, og lagt 16 kilometer med rør inn til landsbyen. «Det er tungt å bære, særlig i regntiden når det er så glatt å gå», forklarer hun, og viser oss jerrykanna hun bærer hver dag.

Landsbyen fikk vann i september i 2018, men før det flyktet folk fra landsbyen blant annet på grunn av sykdommer de fikk av vannet. Takket være rent vann holder hun seg frisk, har vann til matlaging, til kaffe og til dyrene. Med vannet hun henter i elva, som tidligere var eneste vannkilde, vasker hun nå klær og hus.